Prostě Vás naučíme vařit ...

Náplň kurzu:

Upozornění - délka kurzu se může až o hodinu protáhnout.

Co si představit pod názvem Celodenní intenzivní kurz? 

Obsáhlé tematické celky jsme rozebrali do nejmenších detailů a z těch nejdůležitějších jsme nově vytvořili didaktiku a strukturu kurzu sestavili do časové osy. Během jediného dne se na základě precizně sestavené výuky naučíte více než připravovat legendární zákusky z našich cukráren. Pochopíte základy, principy, kombinace požívané při pečení v domácí troubě, teploty, časování a logiku jednotlivých kroků celého tématu. Cílem není jen “odnést si pár receptů”, ale rozumět principům, abyste se doma uměli rozhodnout sami– co, jak, kdy a proč v dalších receptech případně změnit.

Jsem začátečník. Vařit ani péct moc neumím. Mohu se zúčastnit? Pro koho je kurz určen?

Samozřejmě se můžete zúčastit. Tento Intenzivní celodenní kurz pečení slaného pečiva je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Pro ženy, muže, jednotlivce i skupiny..., jednoduše pro každého.

Kolik osob se může zúčastnit kurzu? 

S ohledem na obsahovou i časovou náročnost, možnost individuálního přístupu k jednotlivcům a jejich komfort je počet účastníků kurzu omezen na max. 12 osob. 

Z čeho se kurz skládá?

Krátké bloky teorie jsou vždy propojené s praktickou přípravou pod dohledem lektorů. 

Co mě v kurzu během dne čeká?

Tímto celodenním kurzem intenzivního pečení a příprav slavných druhů sladkých zákusků vás krok za krokem provede Andrea Annie Kubiňanová - pekařka a šéfcukrářka pětihvězdičkového hotelu Marriott Prague (za účasti šéfkuchaře Pražského kulinářského institutu Pavla Vacka a Romana Vaňka). V kurzu projdeš kombinací teorie a praktické přípravy jednotlivých druhů těst a náplní, jejich fáze zpracování, formování a detaily pečení a dokončení zákusků. Vše probíhá v báječné přátelské atmosféře, v pohodě, klidu, srozumitelně, strukturovaně, bez zbytečných efektů – ale s maximálním důrazem na pochopitelný výklad a praktické zvládnutí technik. Zkrátka a dobře jako vždy v klasickém stylu Prakulu. 

Potřebuji na přípravu těchto dezertů profesionální vybavení, nebo si vystačím s běžnou domácí troubou a spotřebiči?
Žádný strach, žádné obavy. Kurz je koncipován pro domácí přípravu zmíněných zákusků. 

Zvládnu se během jediného dne naučit připravit všech sedm uvedených zákusků?
Samozřejmě. V klidu a pohodě i s přestávkami k obědu a odpočinku.

Dozvím se na kurzu, jak zvolit správné suroviny (např. vhodný typ másla či mouky) a docílit ideální rovnováhy chutí v krémech a náplních?
Ano, v teorii i během praktické přípravy.

Náplň kurzu:

Těsta, náplně, polevy-jejich příprava krok za krokem

Druhy sladkých zákusků:

- Laskonky
- Větrníky
- Věnečky
- Rakvičky
- Brambory
- Kremrole
- Punčové řezy

Další:

- Jak připravit odpalované těsto na větrníky a věnečky tak, aby pečivo správně vyběhlo a nespadlo?

- Jak upéct laskonky a rakvičky, aby byly krásně lehké a křehké, ale přitom se nerozpadaly?

- Jak připravit karamelovou polevu na větrníky, aby byla hladká, lesklá a nepraskala?

- Jak plnit kremrole nebo větrníky krémem či šlehačkou, aby zůstaly křupavé a nerozmáčely se?

- Jak připravit punčové řezy a cukrářské „brambory“, aby byly vláčné akorát – ani suché, ani rozmočené?

- Jaké cukrářské barvy mám použít?

- Vše, co musíte vědět o pečení v troubě

- Jak jednoduše doma zkalibrovat troubu a proč?

- Chyby během přípravy těsta

- Formy a formičky

- Nezbytné náčiní pro přípravu sladkých zákusků

- Potřebuji teploměr?

- Jak se váží suroviny?

  • A mnoho dalších otázek, na které v kurzu odpovíme v teorii i v praxi.
  • Prakul – učíme víc než vařit, učíme vaření porozumět!

Tak pojďme péct! 

 

Místo konání:

Pražský kulinářský institut

Suchdolská 85/14

160 00 Praha 6

Délka kurzu:

8 hodin

Kurzy vaření

Únor 2026

Dárkový poukaz

Věnujte svým blízkým náš dárkový poukaz na kurz vaření. Vyberte buď konkrétní kurz, nebo nechte obdarovaného, ať si vybere sám.

objednat poukaz ověřit poukaz

Knihy s podpisem autorů

Chcete být informováni o vypsání
nových kurzů a novinkách?

SLEDUJTE NÁS

Naše stránky používají soubory cookies. I díky nim vám nabízíme přesně takový obsah, který hledáte. Vaši návštěvu na webu bereme jako souhlas s jejich použitím.