Paul Day - momentáně nepřipravujeme žádný kurz s tímto lektorem - životopis
Paul Day se narodil ve Staffordu ve Velké Británii. Od malička byl fascinován masem a jeho zpracováním. Ve 13-ti letech začal pomámat v místním řeznictví a ve 20-ti letech prodal svůj první obchod a odstěhovalse do Londýna, aby se mohl stát kuchařem. Začal pracovat ve čtvrti China town jako řezník. Zde získal rozsáhlé zkušenosti s používání surovin z jihovýchodní Asie. Naučil se, jak správně připravovat kachnu, používat wok a další techniky kantonské kuchyně.
Jeho první zaměstnání v kuchyni bylo v restauraci Mezzo u Johna Torodeho. Poté pokračoval jako sous chef v michelinské restauraci legendárního šéfkuchaře z první světové stovky Nobu Old Park Lane a v restauraci Nahm neméně známého šéfkuchaře Davida Thompsona. Absolvoval stáže v Tokiu a New Yorku.
I nadále zůstává okouzlen asijskou kuchyní s vlivy kuchyně evropské.
V únoru 2011 otevřel dnes již legendární restauraci SANSHO v Praze, kde po necelém roce získal prestižní světové ocenění BIB GOURMAND !!! Jeho restaurace patří mezi nejlepší podniky v České republice.
Dárkový poukaz
Věnujte svým blízkým náš dárkový poukaz na kurz vaření. Vyberte buď konkrétní kurz, nebo nechte obdarovaného, ať si vybere sám.
objednat poukaz ověřit poukaz
Chcete být informováni o vypsání
nových kurzů a novinkách?