V pořadu Jídlo s.r.o. obyvatelé Česka možná vůbec poprvé uvidí, co vlastně jíme. Jinými slovy, jestliže v Pekle na talíři jsme zkoumali etikety na obalech, teď chceme na vlastní oči vidět, co v nich doopravdy je. Jak se potraviny vyrábějí, co se do nich přidává a proč se to dělá. Chceme vidět, jak se to dělá ve velkém, v těch největších závodech v zemi. Chceme vidět, jak a proč se vyrábějí šmakulády. Chceme vidět, jak se liší a o kolik je dražší výroba kvalitních produktů. A pro srovnání se podíváme i k úplně malým výrobcům, kde se mazlí s každým kouskem.
Pořad bude rozdělený na minisérie, ve kterých postupně projdeme ty nejzákladnější potraviny, které v Česku lidé kupují. Masné výrobky, mléčné výrobky, nápoje, pečivo, ale máme připravené i překvapivé speciály z pozadí potravinářského průmyslu.
26.DÍL - Víno 2. - Malé vinařství
25.DÍL - Víno 1. - Jak se vyrábí ve velkém
24.DÍL - Mléko a mléčné výrobky 6. - Biofarma
23.DÍL - Mléko a mléčné výrobky 5. - Tavené sýry
22.DÍL - Mléko a mléčné výrobky 4. - Eidam
21.DÍL - Mléko a mléčné výrobky 3. - Máslo
20.DÍL - Mléko a mléčné výrobky 2. - Zpracování v mlékárně
19.DÍL - Mléko a mléčné výrobky 1. - Kravín
18.DÍL - Pivo 2. - Rodinný pivovar Matuška
17.DÍL - Pivo 1. - Jak se vaří světlý ležák
16.DÍL - Rozhovor s Ing.Robertem Chrtem, obchodním ředitelem Budějovického Budvaru
14.DÍL - Kuře 1. - 36denní životní cyklus
13.DÍL - Firmy, které odmítly natáčení
12.DÍL - Točená zmrzlina - kouzlo z prášku
10.DÍL - Éčka 2. - glutamát a spol.
9.DÍL - Éčka 1. - italská fabrika na přísady
8 DÍL - Pečivo 4. - legenda o celozrnnosti
7.DÍL - Pečivo 3. - malá pekárna
6.DÍL - Pečivo 2. - rohlíky a Šumava
4.DÍL - Šunka - malovýroba
3.DÍL - Šunka - chaos na etiketách
2.DÍL - Šunka - pytle s éčky
1.DÍL - Šunka - vepřová porážka