Upozornění - délka kurzu se může až o hodinu protáhnout.
Co si představit pod názvem Celodenní intenzivní kurz?
Obsáhlé tematické celky jsme rozebrali do nejmenších detailů a z těch nejdůležitějších jsme nově vytvořili didaktiku a strukturu kurzu sestavili do časové osy. Během jediného dne se na základě precizně sestavené výuky se naučíte více než připravovat těsta různých druhů, upéct křupavý chléb a další pečivo. Pochopíte základy, principy, kombinace požívané při pečení v domácí troubě, teploty, časování a logiku jednotlivých kroků celého tématu. Cílem není jen “odnést si pár receptů”, ale rozumět principům, abyste se doma uměli rozhodnout sami– co, jak, kdy a proč v dalších receptech případně změnit.
Jsem začátečník. Vařit ani péct moc neumím. Mohu se zúčastnit? Pro koho je kurz určen?
Samozřejmě se můžete zúčastit. Tento Intenzivní celodenní kurz pečení slaného pečiva je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Pro ženy, muže, jednotlivce i skupiny..., jednoduše pro každého.
Kolik osob se může zúčastnit kurzu?
S ohledem na obsahovou i časovou náročnost, možnost individuálního přístupu k jednotlivcům a jejich komfort je počet účastníků kurzu omezen na max. 12 osob.
Z čeho se kurz skládá?
Krátké bloky teorie jsou vždy propojené s praktickou přípravou pod dohledem lektorů.
Co mě v kurzu během dne čeká?
Tímto celodenním kurzem intenzivního pečení různý druhů chleba a slaného pečiva vás krok za krokem provede Andrea Annie Kubiňanová - pekařka a šéfcukrářka pětihvězdičkového hotelu Marriott Prague (za účasti šéfkuchaře Pražského kulinářského institutu Pavla Vacka a Romana Vaňka). V kurzu projdeš kombinací teorie a praktické přípravy jednotlivých druhů těst, jejich fáze zpracování, formování a detaily pečení. Vše probíhá v báječné přátelské atmosféře, v pohodě, klidu, srozumitelně, strukturovaně, bez zbytečných efektů – ale s maximálním důrazem na pochopitelný výklad a praktické zvládnutí technik. Zkrátka a dobře jako vždy v klasickém stylu Prakulu.
Náplň kurzu:
Těsto a jeho příprava krok za krokem
- Kvasové těsto
- Drožďové těsto
- Sladké drožďové těsto
- Sodové těsto
- Nekynuté těsto
Druhy pečiva
- Toustový chléb
- Žitný kvasový chléb
- Brioš
- Škvarkové nekynuté tyčky
- Škvarkové placky z nekynutého těsta
- Irish Soda Bread
- Bageta
Další:
- Vše, co musíte vědět o kvasu
- Vše, co musíte vědět o pečení v troubě
- Jak jednoduše doma zkalibrovat troubu a proč?
- Jak nechat těsto kynout?
- Jak dlouho mám nechat těsto kynout?
- Jak poznám těsto správně kynuté?
- Chyby během přípravy těsta
- Formy k pečení chleba a různých druhů pečiva
- Nezbytné náčiní pro pečení slaného pečiva a jeho alternativy
- Potřebuji teploměr?
- Jak se váží suroviny
- A mnoho dalších otázek, na které v kurzu odpovíme v teorii i v praxi.
- Prakul – učíme víc než vařit, učíme vaření porozumět!
Tak pojďme péct!