Paul Day - momentáně nepřipravujeme žádný kurz s tímto lektorem - životopis
Paul Day se narodil ve Staffordu ve Velké Británii. Od malička byl fascinován masem a jeho zpracováním. Ve 13-ti letech začal pomámat v místním řeznictví a ve 20-ti letech prodal svůj první obchod a odstěhovalse do Londýna, aby se mohl stát kuchařem. Začal pracovat ve čtvrti China town jako řezník. Zde získal rozsáhlé zkušenosti s používání surovin z jihovýchodní Asie. Naučil se, jak správně připravovat kachnu, používat wok a další techniky kantonské kuchyně.
Jeho první zaměstnání v kuchyni bylo v restauraci Mezzo u Johna Torodeho. Poté pokračoval jako sous chef v michelinské restauraci legendárního šéfkuchaře z první světové stovky Nobu Old Park Lane a v restauraci Nahm neméně známého šéfkuchaře Davida Thompsona. Absolvoval stáže v Tokiu a New Yorku.
I nadále zůstává okouzlen asijskou kuchyní s vlivy kuchyně evropské.
V únoru 2011 otevřel dnes již legendární restauraci SANSHO v Praze, kde po necelém roce získal prestižní světové ocenění BIB GOURMAND !!! Jeho restaurace patří mezi nejlepší podniky v České republice.
Dárkový poukaz
Věnujte svým blízkým náš dárkový poukaz na kurz vaření. Vyberte buď konkrétní kurz, nebo nechte obdarovaného, ať si vybere sám.
objednat poukaz ověřit poukazChcete být informováni o vypsání
nových kurzů a novinkách?